Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Στον τελικό του Κυπέλλου με "εξάρα" ο Νέστος Χρυσούπολης των έξι Θρακιωτών

Η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Καβάλας κέρδισε στην Παραμυθιά το Σούλι με 6-0 και η Θύελλα Ραφήνας η οποία νίκησε στην Πύλο την τοπική ομάδα του Τσικλητήρα Πύλου με 2-1 στην παράταση θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.

Ο κυπελλούχος θα συναντήσει σε αγώνα σούπερ καπ τον κυπελλούχο Γ' Εθνικής, Α.Ο. Τρίκαλα.

Όπως γραφει το thesprotiaball.gr, σαρωτικός ήταν ο Νέστος Χρυσούπολης των έξι ξανθιωτών στον εκτός έδρας αγώνα του με το Σούλι Παραμυθιάς, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Η ομάδα της Χρυσούπολης ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Παραμυθιάς (στο οποίο βρέθηκαν και φίλαθλοι που έκαναν το μακρύ ταξίδι από την Χρυσούπολη ως τον νομό Θεσπρωτίας), κερδίζοντας με 0-6 το Σούλι, και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στον Νέστο, ο οποίος πέρα από τα 2 γκολ που πέτυχε, είχε την απόλυτη περιοχή, χάνοντας αρκετές καλές ευκαιρίες για να διευρύνει τον δείκτη του σκορ. Οι προθέσεις των παικτών του Νέστου φάνηκαν από πολύ νωρίς, όταν μόλις στο 4ο λεπτό ο Ζγκούρη απείλησε, με δυνατό σουτ από διαγώνια θέση, την εστία του τερματοφύλακα του Σουλίου Σωτηρόπουλου (ο οποίος επενέβη θετικά).

Με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, όμως, ήρθε και το γρήγορο γκολ για την ομάδα της Χρυσούπολης, καθώς ο Μπουλγκουράς σέντραρε από τα αριστερά και βρήκε τον Τσέκο, ο οποίος με σουτ από κοντά παραβίασε την εστία του Σωτηρόπουλου γράφοντας το 0-1. Στην συνέχεια οι παίκτες του Σουλίου προσπάθησαν να ανεβάσουν την πίεσή τους, και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 23' με τον Γ. Γεωργίου, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 39' οι παίκτες του Σουλίου έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο, καθώς το σουτ του Γκέκα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καραβελίδης. Η φάση αυτή φαίνεται ότι "αφύπνισε" τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Και μετά από 2 σουτ τα οποία δεν βρήκαν στόχο (με τον Γκατζολάρι να στέλνει, στο 42', την μπάλα ελάχιστα άουτ και τον Παπαδάτο να σημαδεύει, στο 44', το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σωτηρόπουλου), ήρθε και το 2ο γκολ, με τον Γκατζολάρι να μπαίνει μόνος του στην μεγάλη περιοχή και να πλασάρει εύστοχα τον τερματοφύλακα του Σουλίου, στέλνονατς τις 2 ομάδες στα αποδυτήρια με τον Νέστο να προηγείται 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Σούλι να χάνει μια καλή ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, όταν η κεφαλιά του Γιαννακού στο 52' πέρασε λίγο άουτ. Όμως στο 58' δόθηκε, ουσιαστικά, η χαριστική βολή από τον Νέστο, με τον Χασάνογλου (που είχε μπει σαν αλλαγή) να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι και να γράφει το 0-3 για τους φιλοξενούμενους.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Νέστο να δίνει διαστάσεις θριάμβου και τον Χασάνογλου να αναδεικνύεται σε μορφή της αναμέτρησης, σκοράροντας άλλες 2 φορές και πετυχαίνοντας, έτσι, χατ τρικ. Το 0-4 σηειώθηκε στο 75' με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ενώ το 0-5 σημειώθηκε στο 86'. Ούτε εκεί, όμως, κατέβασαν στροφές οι παίκτες του Νέστου, αφού στο 89' ο Κούτεφ με σουτ από πλάγια θέση πέτυχε το 0-6, σκορ με το οποίο έληξε η αναμέτρηση -καθώς οι παίκτες του Σουλίου δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις καθυστερήσεις, με τον Λάμπρου να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και τον Γιαννακό να μην καταφέρνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Καραβελίδη.

ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ: Σωτηρόπουλος, Μπέλλος Αλ. (72' Μπέλλος Αγ.), Γεωργίου Χ. , Ζηγός (50' Νάτσης), Τσάγκος, Γεωργίου Α. (82' Τσιακος), Γιαννάκος, Γεωργίου Γ. ,Γκέκας, Κατσιφας, Λάμπρου
ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Καραβελιδης, Γαμβρελης, Μπουλγκουράς (62' Μανουκος), Σιαματας, Παυλακακης, Παπαδάτος, Τσέκος, Γκατζολαρι (45' Χασάνογλου), Δεσυλλας, Κουτεβ, Ζγκουρη (72' Σακκοπουλος)