Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Όλα ανοιχτά για το μέλλον από τον Σάκη Μουστακίδη! Το ταμείο της χρονιάς και το αβέβαιο αύριο...

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του στον Εθνικό αλλά και γενικά για το μέλλον της ομάδας της Αλεξανδρούπολης άφησε ο Σάκης Μουστακίδης, με δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της Nova μετά την λήξη της αναμέτρησης με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο το απόγευμα του Σαββάτου.


Όπως μας μετέφεραν οι συνάδελφοι στη Nova, όπου έκανε δηλώσεις (που δεν έχουν μεταδοθεί ακόμα), μίλησε στην κάμερα έξω από τα δόντια για την κατάσταση στην ομάδα και υποστήριξε ότι τα πάντα θα έχουν ξεκαθαρίσει τις προσεχείς δύο εβδομάδες αναφορικά με το μέλλον του συλλόγου αλλά και το δικό του σε αυτόν. Άλλωστε το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο και για να ανανεωθεί θα πρέπει προφανώς να έχει τα εχέγγυα ότι θα θα γίνουν από την διοίκηση τα λάθη του παρελθόντος.

Πάντως, μιλώντας λίγο μετά στον Δημήτρη Αρβανιτίδη (φωτό) για λογαριασμό του ΑΡΤ αλλά και του VolleyPlanet, χτύπησε μεν το «καμπανάκι» για την επόμενη δύσκολη μέρα της ομάδας, αλλά στο ταμείο που έκανε έσπευσε να βάλει θετικό πρόσημο, αν και διευκρίνισε ότι θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα του τελευταίου διαστήματος που αφήνει μια πικρία.

«Αλλιώς ξεκίνησε η χρονιά αλλού καταλήξαμε Αυτή η πικρία μένει σε έμενα. Πως θα μπορούσαμε να τελειώσουμε την χρονιά όπως την ξεκινήσαμε και ίσως τα πράγματα να ήταν εντελώς διαφορετικά. Παρ’ όλα αυτά τελειώνει μια κουραστική χρονιά, μια χρονιά πολύ δύσκολη για όλους μας. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση. Θεωρώ θετικό τον απολογισμό, μαζέψαμε 40 βαθμούς, ήμασταν κοντά και για λεπτομέρειες την τελευταία αγωνιστική χάσαμε την είσοδό μας στα πλέι οφ. Σίγουρα υπάρχει μια πικρία, ένα παράπονο. Αλλιώς σχεδιάστηκε αυτή η ομάδα, αλλιώς κατέληξε».

Στη συνέχεια ο Σάκης Μουστακίδης συμπλήρωσε:  «Εγώ προσωπικά σαν προπονητής αισθάνομαι…. και λίγο -όχι προδομένος –κάπως δυσαρεστημένος, πικραμένος για το ότι δεν κρατήσαμε την ομάδας όπως έπρεπε και να δούμε που μπορεί να φθάναμε. Τελείωσε μια χρονιά. Αυτό που για εμένα προέχει είναι ο Εθνικός να σκεφτεί την επόμενη χρονιά, να μην γίνουν ξανά τα ίδια λάθη. Πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη μας και πρέπει να απλώσουμε το πάπλωμα μας μέχρι εκεί που μπορούμε. Από την αρχή και να γνωρίζει ο καθένας που τι μπορεί να κάνει και που να πάει».

Παρά το ότι ολοένα και περισσότεροι πιστεύουν πως ο Εθνικός έκλεισε έναν κύκλο του και πλέον θα έχει τεράστια προβλήματα, ο Σάκης Μουστακίδης δήλωσε αισιόδοξος πως η ομάδα θα συνεχίσει την πορείας της και δεν θα διαλύσει ότι με κόπο έχει χτίσει μέχρι σήμερα: «Όχι. Ο Εθνικός έχει μια παράδοση, έχει άτομα που αγαπάνε το βόλεϊ και το έχουν δείξει. Ο κόσμος μας αγαπάει και μας στήριξε. Σε όλα τα παιχνίδια ήταν παρών. Απλά πρέπει να γίνει καλύτερος προγραμματισμός και κυρίως οικονομικός. Για να μην παρουσιαστούν τα φετινά φαινόμενα».

Από εκεί και μετά αναφερόμενος συνολικά στο πρωτάθλημα και τον Εθνικό ο Σάκης Μουστακίδης δήλωσε πως η φετινή Α1 δεν ήταν αξιόπιστη καθώς πολλές ομάδες μεταξύ των οποίων και ο Εθνικός παρουσίασαν διαφορετικά πρόσωπα: «Ένα πρωτάθλημα που δεν μου άρεσε προσωπικά. Όχι για το πώς κατέληξε ο Εθνικός, αλλά γενικά. Γίνανε πράγματα και θαύματα κατά την διάρκειά του. Για αυτό και το θεωρώ πολύ αναξιόπιστο αυτό το πρωτάθλημα. Ομάδες παρουσιαζόταν σε κάθε αγωνιστική διαφορετικές, μέσα σε αυτές τις ομάδες και ο Εθνικός. Διαφορετικός στον πρώτο  γύρο, διαφορετικός στον δεύτερο. Η ΜΕΝΤ, η Ορεστιάδα, η ΑΕΚ κυρίως, η Λαμία… Πολλά προβλήματα. Παίξαμε δύο ματς χωρίς πασαδόρο. Βασικό αυτό. Νομίζω από εκεί ξεκίνησε και χάλασε η καλή ψυχολογία αυτής της ομάδας. Ότι γέγονε – γέγονε. Αυτό δεν αλλάζει».

Όσο για την επόμενη μέρα ο Θρακιώτης τεχνικός υπογράμμισε πως θα είναι δύσκολη. «Θα πρέπει όμως από τώρα να καθίσουμε και να σκεφτούμε πάρα πολύ την επόμενη μέρα. Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω στο ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Είναι σίγουρα δύσκολη. Αυτοί που διοικούν και θα διοικήσουν νομίζω έχουν τον πρώτο λόγω και θα πάρουν τις αποφάσεις» σχολίασε σχετικά. Σε ερώτηση πάντως προς ποιους υπάρχουν οι ευθύνες για την φετινή οικονομική κατάσταση, ο Σάκης Μουστακίδης τόνισε πως όποιος ασχολείται από αγάπη με την ομάδα δεν μπορεί να έχει ευθύνη και απλά δήλωσε πως «θα πρέπει να ήμαστε περισσότερο προσεκτικοί».

«Σε μια δύσκολη χρονιά θα σταθούμε και να ρίξουμε ευθύνες; Δεν μου αρέσει και σαν άνθρωπος να ρίξω ευθύνες. Θεωρώ πως ο καθένας που ασχολείται με τον αθλητισμό και ειδικά σε πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη και στο βόλεϊ, αγαπά αυτό που κάνει. Ξεκινά από την αγάπη. Όταν λοιπόν κάνεις κάτι από αγάπη δεν μπορείς να έχεις ευθύνες. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία για όλη την Ελλάδα. Θα είναι εγωιστικό να έχω την απαίτηση ενώ όλη η Ελλάδα έχει τέτοια προβλήματα, να λειτουργεί διαφορετικά μια πόλη σαν την Αλεξανδρούπολη. Στην άκρη του Θεού, την άκρη της Ελλάδος. Απλώς θα έπρεπε να ήμασταν περισσότερο προσεκτικοί» δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός.