Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πάει να ανεβάσει (και) τον Αρκαδικό ο Σάκης Καρύδας!!!

Ο Σάκης Καρύδας αποτέλεσε την ψυχή της BF Ξάνθη στις καλές χρονιές που το ξανθιώτικο μπάσκετ εκπροσωπούνταν στην Α2 Κατηγορία.

Πέρυσι ανέβασε στην Α1 Κατηγορία τον Κόροιβο Αμαλιάδας, την ομάδα που ουσιαστικά εξαγόρασε το ΑΦΜ της ομάδας του ΑΣ Ξάνθη και συνεχίζει με αυτό την πορεία της, στα σαλόνια πλέον της Basket League

Το καλοκαίρι έφυγε από την Αμαλιάδα με έναν όχι και πολύ κομψό τρόπο αλλά παρέμεινε στην Πελοπόννησο, πήγε στον Αρκαδικό και τώρα οδηγεί και την ομάδα της Τρίπολης στα σαλόνια της Basket League.

Ο Αρκαδικός θέλει πλέον μόλις μία νίκη για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, έπειτα από την σημαντική εκτός έδρας νίκη με 62-77 που πέτυχε το Σάββατο επί του Παγκρατίου στο κλειστό του Μετς στην Αθήνα.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο σερραίος πλέιμέικερ ήταν από τους κορυφαίους αφού πέτυχε 10 πόντους (2/2 βολές, 4/7 σουτ 2π και 0/2 σουτ τριών πόντων) σε 28 λεπτά συμμετοχής, ενώ μοίρασε και πέντε ασίστ.

Παράλληλα χρεώθηκε με 4 προσωπικά φάουλ, ενώ κέρδισε ένα επιθετικό φάουλ. Σημαντική ήταν η βοήθεια του στον τομέα των ριμπάουντ, αφού κέρδισε 6 αμυντικά και δύο επιθετικά.

Ο ίδιος μιλώντας στο Arcadia Sports σχολίασε: «Ήρθαμε να παίξουμε ένα ακόμα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Νομίζω στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε πολύ καλά στοιχεία, πήραμε μία διαφορά, την κρατήσαμε ως το τέλος και τώρα για εμάς ακολουθεί άλλο ένα ματς με το Ψυχικό που είναι τελικός που ίσως να είναι και ο τελευταίος καθώς κερδίζοντας αυτό το παιχνίδι η ομάδα θα βρίσκεται στην Α1. Από Δευτέρα θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι γι’ αυτό τον δύσκολο αγώνα και να πανηγυρίσουμε στο τέλος την άνοδο στην Α1».

Για το κατά πόσον το κλειστό της Τρίπολης θα χωρέσει τον κόσμο, απάντησε: «Πιστεύω πως το Κλειστό του ΔΑΚ Τρίπολης θα φτάσει για να χωρέσει τον φίλαθλο κόσμο. Νομίζω και από την αρχή της χρονιάς και στα τελευταία ματς ότι ο κόσμος στέκεται πάρα πολύ στην ομάδα και θεωρώ πως το επόμενο Σάββατο θα γίνεται το αδιαχώρητο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί σε κάθε παιχνίδι μας βοηθάνε πάρα πολύ και νομίζω πως το ίδιο θα κάνουν και τώρα. Τους καλώ λοιπόν όλους για να γιορτάσουμε μαζί την άνοδο στην Α1».