Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Κλείδωσε Σάββατο κι απόβραδο ο μεγάλος τελικός Ολυμπιακού - Ξάνθης! Όλο το ρεπορτάζ...

Αν και επισήμως η ΕΠΟ στην ανάρτηση που υπάρχει στην επίσημη σελίδα της υποστηρίζει ότι o Ολυμπιακός και η Ξάνθη προκρίθηκαν για τον τελικό της 17ης Μαΐου, θεωρείται πλέον δεδομένο ότι η ημερομηνία δεν θα είναι αυτή που αποφασίστηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.


Ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι έχει κλειδώσει, με την σύμφωνη γνώμη του Ote TV που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ότι ο τελικός θα διεξαχθεί Σάββατο βράδυ, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιο Σάββατο θα είναι αυτό.

Οι ημερομηνίες που παίζουν είναι η 16η και η 23η Μαΐου. Μπορεί από το ΟΑΚΑ να είχαν ξεκαθαρίσει ότι στις 16 Μαΐου είναι αδύνατον να διεξαχθεί ο τελικός λόγω... σχολικών αγώνων, ωστόσο το νεώτερο ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών αναφέρει ότι μπροστά στο ζήτημα που δημιουργήθηκε, η διοίκηση του ΟΑΚΑ αναδιπλώθηκε.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, ο τελικός μπορεί να διεξαχθεί βράδυ Σαββάτου 16 Μαΐου καθώς σε δεύτερη εκτίμηση, έκριναν ότι θα προλάβουν να ετοιμάσουν τον αγωνιστικό χώρο για την φιλοξενία της γιορτής του ποδοσφαίρου.

Μετά από αυτήν την τελευταία εξέλιξη, αυτομάτως η ημερομηνία αυτή έγινε φαβορί για την φιλοξενία του τελικού. Άλλωστε η 16η Μαΐου ήταν η αρχική προτίμηση της ΕΠΟ, μετά την καθυστέρηση στην λήξη του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια την αναβολή του από τις 9 Μαΐου που προβλέπει το καταστατικό του κυπέλλου.

Ωστόσο παίζει ακόμα και το ενδεχόμενο για τις 23 Μαΐου - αν και δεν είναι η επιθυμητή για μια σειρά από λόγους και κυρίως εξαιτίας της διεξαγωγής των πλέι οφ και του γεγονότος ότι θα πρέπει να  έχει γίνει ο τελικός πριν την έναρξή τους, ώστε να ξέρουν οι ομάδες για τι εισιτήρια παλεύουν.

Θα ήταν δεδομένη η 16η Μαΐου αν δεν υπήρχαν κάποια άλλα ζητήματα, καθώς μπορεί να διεξαχθεί μεν κανονικά ο τελικός εκείνη την ημέρα, όμως το γήπεδο δεν θα είναι διαθέσιμο νωρίτερα για τις εκδηλώσεις που συνηθίζεται να τον συνοδεύουν (συνέντευξη Τύπου των φιναλίστ, προπονήσεις κλπ).

Είναι ξεκάθαρο ότι από την Ξάνθη, όταν γίνουν οι συνεννοήσεις, θα επιδιώξουν και αλλαγή έδρας προτείνοντας το Πανθεσσαλικό του Βόλου ή το νέο στάδιο της Λάρισας, ωστόσο είναι αμφίβολο αν αυτό θα γίνει αποδεκτό, καθώς ΟΑΚΑ προβλέπει το καταστατικό ενώ τέτοια αλλαγή δεν έγινε ούτε τα προηγούμενα χρόνια που έπαιξαν Ολυμπιακός - Άρης ή Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Κατά συνέπεια, είναι σχεδόν ξεκάθαροότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ και οριστικό ότι ο τελικός ΔΕΝ θα γίνει 17 Μαΐου, όπως είναι αυτή τη στιγμή η επίσημη ημερομηνία του. Τα σενάρια είναι πλέον δύο, 16 ή 23 του μηνός.

Λογικά θα υπάρξει μια άτυπη συνεννόηση με τις δυο φιναλίστ (από την Ξάνθη λένε ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση για το θέμα από την ΕΠΟ). Και οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν, όπως αναπτύξαμε νωρίτερα, ότι ένα κλικ πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 16η Μαΐου, παρά τα αντικειμενικά προβλήματα που έχει.

Την τελική απόφαση θα λάβει το ΔΣ της ΕΠΟ. Και από την στιγμή που αυτό το ΔΣ δεν έγινε αυτήν την εβδομάδα, λόγω των εξελίξεων με Πολιτεία, Κοντονή και ΟΥΕΦΑ, λογικά θα πρέπει να το περιμένουμε στις αρχές της επόμενης ...