Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Επέστρεψαν στην Θράκη γεμάτοι γνώσεις και εμπειρία οι εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών Αλ. Παρασίδης και Δ. Βερικούκης

Επέστρεψαν στην Θράκη από την Νάουσα Ημαθίας οι δύο θρακιώτες εκπαιδευτές που συμμετείχαν στο χειμερινό camp Brazilian Jiu-Jitsu / Rio Grappling Club αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρία δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους του είδους καθώς και καταξιωμένους πρωταθλητές σε εθνικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόκειται για τον εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών Δημήτρη Βερικούκη από την Αλεξανδρούπολη και τον Αλέξανδρο Παρασίδη από την Κομοτηνή.

Στο camp το οποίο διεξήχθη από 14 εως και 19 Απριλίου σε διαμορφωμένο χώρο στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 πηγάδια της Νάουσας εκτός από την σύσφιξη σχέσεων και κοινών προπονήσεων με ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών διδάχθηκαν προπονητική μέθοδος στο BJJ-Rio Grappling, τεχνικές εδάφους, drills και διαιτησία, οι προπονήσεις καθώς και οι τεχνικές αφορούσαν Gi και No Gi, δηλαδή με στολή αλλά και με απλά ρούχα ΜΜΑ. Το camp ολοκληρώθηκε με τελευταία προπόνηση radori, φιλικούς αγώνες μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, το κλίμα άψογο και η διοργάνωση άριστη.

Το Brazilian Jiu-Jitsu είναι μια πολεμική τέχνη που κατάγεται από τη Βραζιλία. Ιδρυτές της οι αδελφοί Γκρέισι. Το βασικό χαρακτηριστικό του Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου είναι οι εξαιρετικά επιτηδευμένες τεχνικές εδάφους (κλειδώματα, ακινητοποιήσεις, εξαρθρώσεις, πνιγμοί κ.λπ.). 

Επικεφαλής του Rio Grappling στην Ελλάδα, εισηγητής καθώς και διοργανωτής του camp είναι ο Ερμής Δημητρόπουλος, ο οποίος εδώ και 23 είναι κορυφαίος στο άθλημα με μια ζωή γεμάτη μετάλλια, κύπελλα και σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι μεγαλύτερες διακρίσεις του; Δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Brazilian Jiu-Jitsu και ο μοναδικός Έλληνας αθλητής στα highlights video του «IBJJF European Open Jiu-Jitsu Championship 2015» δίπλα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως, όπως ο Galvao, ο Caio Terra και τους Miyao».