Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Και του χρόνου αντίπαλος με Εθνικό και Ορεστιάδα η Λαμία, στην Α2 με ΓΕΑ και ΑΕ Κομοτηνής η ΜΕΝΤ

Την ώρα που στο παλατάκι της Πυλαίας ο ΠΑΟΚ στεφόταν πρωταθλητής Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, η άλλη ομάδα της Τούμπας, η ΜΕΝΤ, γνώριζε πικρό υποβιβασμό.

Η Λαμία επικράτησε με 3-2 της ΜΕΝΤ εκτός έδρας για την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Volley League και θα αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία για 11η συνεχόμενη σεζόν. Με αυτή τη νίκη, η Λαμία, φτάνει τους 26 πόντους, έναντι 23 της ΜΕΝΤ, η οποία επιστρέφει στην Α2 Ανδρών.

Κατά συνέπεια, διατηρείται το δύσκολο ταξίδι στην Λαμία για Εθνικό και Ορεστιάδα και στο νέο πρωτάθλημα, ενώ αντιθέτως η ΜΕΝΤ επιστρέφει στην Α2 και θα μετέχει στον πρώτο όμιλο, αυτόν του Βορρά, έχοντας ως αντιπάλους την ΓΕΑ και την ΑΕ Κομοτηνής.

Η Λαμία πίεσε στο σέρβις και χάλασε την υποδοχή της ΜΕΝΤ, ενώ ήταν και καλύτερη επιθετικά βγάζοντας περισσότερη ενέργεια. Στο δεύτερο σετ η ΜΕΝΤ ισοφάρισε σε 1-1 και ήθελε άλλα δύο σετ για να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς μόνο με τρίποντο σωζόταν.

Ωστόσο στο τρίτο σετ, παρόλο που η ΜΕΝΤ βρέθηκε μπροστά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να το γυρίσουν πιέζοντας ξανά με το σέρβις, ενώ η συνέχεια ήταν εύκολη και η επικράτηση σχετικά άνετη. Παρά την απογοήτευση, η ΜΕΝΤ κυνήγησε και κατέκτησε το τέταρτο σετ με 26-24, αλλά ηττήθηκε στο τάι μπρέικ.

Τα σετ: 2-3 (21-25, 25-15, 16-25, 26-24, 9-15). Έτσι η Λαμία παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία, ενώ η ΜΕΝΤ ακολουθεί την ΑΕΚ στο πικρό ταξίδι του υποβιβασμού.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
10. Λαμία 26
----------------
11. ΜΕΝΤ 23
12. ΑΕΚ 11