Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Κανένα επίσημο αίτημα από Ολυμπιακό για αλλαγή ημερομηνίας στον τελικό, αλλά αυτή θα αλλάξει

Κόντρα σε όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες, κανένα επίσημο αίτημα δεν έχει κατατεθεί προς την ΕΠΟ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός με αίτημα την αλλαγή της ημερομηνίας του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος, όπως και από καμία ομάδα.


Τυπικά εκκρεμούν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί και μέχρι να πραγματοποιηθούν, οι ομάδες για τυπικούς και μόνο λόγους δεν μπορούν να καταθέσουν αίτημα, ακόμα και στην περίπτωση του Ολυμπιακού που έχει νικήσει με 3-0 τον Απόλλωνα μέσα στη Ριζούπολη και έχει μετατρέψει σε τυπική διαδικασία των επαναληπτικό.

Ανεπίσημα είναι αλήθεια ότι στον Ολυμπιακό δεν καλοβλέπουν το ενδεχόμενο να αγωνίζεται η ποδοσφαιρική ομάδα την ώρα που ενδεχομένως το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου θα μετέχει στον τελικό της Ευρωλίγκας στην Μαδρίτη και για τον λόγο αυτό, είναι πολύ πιθανό ανεπισήμως να έχουν γίνει κρούσεις. Άλλωστε σχετικό ρεπορτάζ είχε αναλυτικά το ThrakiSportS ήδη από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού, όταν και αναφέραμε το πώς μπορεί αυτή η πρόκριση να επηρεάσει και την Ξάνθη.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται το ThrakiSportS υπάρχει ένα επίσημο αίτημα για αλλαγή της ημερομηνίας στον τελικό που είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιοδήποτε αίτημα του Ολυμπιακού, της Ξάνθης και του Ηρακλή μαζί. Και αυτό δεν είναι άλλο από το αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού που έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά και έχει κάθε λόγο να πραγματοποιηθεί ο τελικός στην πιο εμπορική κατά την εκτίμησή του ημερομηνία: τον OTE TV.

Όπως μαθαίνει το ThrakiSportS, ο OTE TV έχει καταθέσει από την Παρασκευή αίτημα αλλαγής της ημερομηνίας του τελικού, καθώς δεν θέλει αυτός να συμπέσει την ώρα του τελικού της Ευρωλίγκας και ενδεχομένως να... καπελωθεί η μετάδοση από αυτόν, ο οποίος μάλιστα θα βρίσκεται σε ελεύθερη συχνότητα, καθώς θα μεταδοθεί όχι μόνο από τη NOVA αλλά και από τη ΝΕΡΙΤ. Άπαξ και ο ΟΤΕ TV ζητά αλλαγή ημερομηνίας στον τελικό, αυτό είναι δεδομένο ότι θα γίνει.

Τώρα, πότε θα πάει, θα εξαρτηθεί από μια σειρά παραγόντων. Βάσει του εγγράφου που έχει σταλεί στην Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ, το ΟΑΚΑ για το Σάββατο 16 Μαΐου δεν θα είναι διαθέσιμο λόγω άλλων εκδηλώσεων. Ωστόσο εφόσον  προκριθεί η Ξάνθη και εφόσον δεν καταφέρει να μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, δεν θα υπάρχει πρόβλημα για την 23η Μαΐου. Εκτός φυσικά και αν έχουμε αλλαγή έδρας, κάτι που σκοπεύει να διεκδικήσει τόσο η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη όσο και η ΠΑΕ Ηρακλής, αλλά αυτήν την στιγμή δεν νομιμοποιούνταν να μιλήσουν μέχρι να ξεκαθαρίσει ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί στον τελικό από τον μεταξύ τους ημιτελικό.

Με το θέμα της ημερομηνίας του τελικού θα ασχοληθεί στην επόμενη συνεδρίασή του, εντός της εβδομάδας, το ΔΣ της ΕΠΟ...