Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ανάλυση: Οι ελπίδες της Ξάνθης για είσοδο στα πλέι οφ μετά την μη αδειοδότηση του ΠΑΣ

Η οριστική μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα βάζει φωτιά στην μάχη για τα πλέι οφ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέχει μεν την πέμπτη θέση αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά και εξόδου στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα αυτό δικαίωμα να περνά στον έκτο της βαθμολογίας.

Στην θέση αυτή βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος, ενώ ακολουθούν 4 βαθμούς πίσω του η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός. Βέβαια ο τελευταίος θα πάρει το σίγουρο τρίποντο της επόμενης Κυριακής με τη Νίκη Βόλου.

Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ανοίγει και πάλι το ενδεχόμενο διεκδίκησης από την Ξάνθη της εισόδου στα πλέι οφ και της εξόδου στην Ευρώπη και μέσω του πρωταθλήματος (στην περίπτωση που κάτι στραβώσει με το Κύπελλο).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                (32) 74
-----------------------------------------------------------
2 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ            (32) 62
3 Π.Α.Ο.Κ.                         (32) 61
4 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ      (32) 55
5 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ               (32) 52
----------------------------------------------------------
6 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ            (32) 50
----------------------------------------------------------
7 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ             (33) 49
8 SKODA ΞΑΝΘΗ              (32) 46


ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
H Ξάνθη έχει να παίξει με Αστέρα Τρίπολης στην έδρα της στις 3 Μαΐου και τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή στις 10 Μαΐου.

Ο Παναιτωλικός παίρνει την προσεχή Κυριακή τρεις βαθμούς από το ματς με τη Νίκη Βόλου φτάνοντας τους 49 βαθμούς (ήδη τους έχουμε προσθέσει στον πίνακα) ενώ θα διεκδικήσει την είσοδό του στα πλέι οφ την τελευταία αγωνιστική, παίζοντας εντός έδρας με την Βέροια που όμως, σε περίπτωση ήττας από τον Πανθρακικό, θα καίγεται έστω για τον έναν βαθμό ώστε να σωθεί.

Ο Ατρόμητος που αυτήν την στιγμή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, κατέχει την έκτη θέση στο πρωτάθλημα και την πέμπτη θέση στα πλέι οφ, έχει να παίξει εντός έδρας με τον Πανιώνιο που θέλει βαθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή και την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας με την Καλλονή, δηλαδή μια ομάδα που ενδεχομένως να καίγεται και αυτή τότε για τουλάχιστον ένα βαθμό.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ:
Κατά συνέπεια, με δυο νίκες η Ξάνθη θα φτάσει τους 52 βαθμούς. 

Ο Ατρόμητος θα πρέπει να μην κερδίσει κανένα από τα εναπομείναντα παιχνίδια για να έχει ελπίδες η Ξάνθη για να καταλάβει την πέμπτη θέση. Αν τα χάσει ή αν φέρει μόνο μια ισοπαλία στα δυο ματς, τότε θα μείνει στους 51 βαθμούς. Αν δεν κερδίσει και ο Παναιτωλικός την τελευταία αγωνιστική, τότε η Ξάνθη θα καταλάβει την έκτη θέση, που μετά το stop στον ΠΑΣ θα δώσει είσοδο στα πλέι οφ.

Σε διπλή ισοβαθμία Ξάνθης και Παναιτωλικού ευνοείται η Ξάνθη. Εχασε με 5-2 στο Αγρίνιο, νίκησε με 3-0 στο Arena και στο επόμενο κριτήριο που είναι η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, ευνοείται έχοντας πετύχει 44 γκολ έναντι 36 της ομάδας της Αιτωλακαρνανίας.

Σε διπλή ισοβαθμία Ξάνθης και Ατρομήτου, ευνοείται ο Ατρόμητος. Νίκησε με 2-0 στο Περιστέρι ενώ η Ξάνθη νίκησε μόλις με 1-0 στα Πηγάδια.

Τέλος σε τριπλή ισοβαθμία Ξάνθης, Ατρομήτου και Παναιτωλικού ευνοείται η Ξάνθη. Το ματς Ατρόμητος-Παναιτωλικός στο Περιστέρι ήρθε 0-0 και στο Αγρίνιο 1-1. Ετσι στην μίνι βαθμολογία που θα δημιουργηθεί, η Ξάνθη θα έχει 6 βαθμούς από τις δυο εντός έδρας νίκες με Ατρόμητο και Παναιτωλικό, ενώ οι άλλοι δύο από πέντε βαθμούς εξαιτίας των δύο μεταξύ τους ισοπαλιών και των εντός έδρας νικών με Ξάνθη.
Θυμίζουμε τα ματς που μετράνε σε αυτήν την μίνι βαθμολογία:
Παναιτωλικός - Ξάνθη 5-2, Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0
Ατρόμητος - Ξάνθη 2-0, Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0
Ατρόμητος - Παναιτωλικός 0-0, Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-1

Κατά συνέπεια, για να το απλοποιήσουμε, η Ξάνθη μπαίνει στα πλέι οφ μόνο αν κερδίσει και τα δύο τελευταία παιχνίδια και εφόσον δεν κερδίσει κανένα από τα δύο τελευταία ο Ατρόμητος. Φανταστείτε να μην είχε έρθει εκείνο το εντός έδρας απίθανο στραβοπάτημα στα Πηγάδια με τον Εργοτέλη...