Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ανάλυση: Τα σενάρια για τον Πανθρακικό ανάλογα με το αποτέλεσμά του στην Βέροια

Κάθε άλλο παρά στα χέρια του Πανθρακικού είναι πλέον η κατάσταση αναφορικά με την παραμονή στην Super League. Η ομάδα της Κομοτηνής δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της, ωστόσο θα είναι άξια της μοίρας της, αν δεν κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια.

Γιατί πολύ απλά, αν δεν το κάνει αυτό, τότε δεδομένα σχεδόν θα υποβιβαστεί, χωρίς να περιμένει τα άλλα αποτελέσματα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις πιθανότητες του Πανθρακικού ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα φέρει στην Βέροια.

Αν χάσει ο Πανθρακικός στην Βέροια:
Ο Πανθρακικός υποβιβάζεται αν ο Λεβαδειακός αποσπάσει έστω έναν βαθμό από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ή την τελευταία αγωνιστική από τον (ήδη υποβιβασμένο) Εργοτέλη στην Κρήτη. Ελπίζει σε σωτηρία μόνο σε δύο ήττες του Λεβαδειακού και φυσικά δική του νίκη επί της Ξάνθης, καθώς ευνοείται στην ισοβαθμία με την ομάδα της Βοιωτίας.

Αν ο Πανθρακικός φέρει ισοπαλία στην Βέροια:
Ο Πανθρακικός υποβιβάζεται αν δεν κερδίσει τελευταία αγωνιστική την Ξάνθη. Με δεδομένο ότι θα την κερδίσει και άρα θα φτάσει τους 41 βαθμούς, θα παραμείνει στην κατηγορία μόνο αν ο Λεβαδειακός δεν πάρει τουλάχιστον δύο βαθμούς (δηλαδή δύο ισοπαλίες ή μία νίκη) απέναντι σε ΠΑΟΚ και Εργοτέλη.

Αν ο Πανθρακικός κερδίσει στην Βέροια:
Τότε φτάνει τους 40 βαθμούς και διατηρεί τις ελπίδες του για παραμονή, ενώ παίρνει και το πάνω χέρι σε περίπτωση ήττας του Λεβαδειακού στην Τούμπα, αρκεί φυσικά να κερδίσει μετά και την Ξάνθη. Κοινώς, ο Πανθρακικός μόνο με δυο νίκες και φτάνοντας τους 43 βαθμούς μπορεί να σωθεί, ελπίζοντας στις ισοβαθμίες που θα δημιουργηθούν (αν δημιουργηθούν) να ευνοηθεί (θυμηθείτε το σχετικό θέμα του τι γίνεται με τις ισοβαθμίες με ένα κλικ ΕΔΩ).

Αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα ο Πανθρακικός να κερδίσει την Βέροια και την Ξάνθη και έπειτα να παρακαλά να έρθουν ευνοϊκά και άλλα αποτελέσματα.



ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ:

9 ΚΕΡΚΥΡΑ                 (32) 43
10 ΒΕΡΟΙΑ                  (32) 43
11 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ          (33) 43
12 ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ   (32) 43
13 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ           (32) 42
14 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ       (32) 40
---------------------------------
15 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ      (32) 37
16 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ           (31) 31
17 Ο.Φ.Η.                    (32) 13
18 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ         (32) -6

33η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Βέροια – Πανθρακικός, ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός, Κέρκυρα – Παναθηναϊκός, Ατρόμητος – Πανιώνιος, Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός – Καλλονή, ΠΑΣ Γιάννινα – Εργοτέλης, ΟΦΗ – Πλατανιάς 0-3 α.α. και Παναιτωλικός – Νίκη Βόλου 3-0 α.α.

34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Πανθρακικός – Ξάνθη, Καλλονή – Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα, Εργοτέλης – Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός – Βέροια, Πλατανιάς – Ολυμπιακός, Πανιώνιος - ΠΑΟΚ