Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Tα έκανε όλα εκτός από το γκολ! Κορυφαίος ο Τόρο στην λευκή ισοπαλία της Εθνικής στη Βουδαπέστη

Η Εθνική Ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, έμεινε στο 0-0 με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη και παρά την σχετικά ικανοποιητική εμφάνιση, εκμηδενίστηκαν οι ελπίδες της για απευθείας πρόκριση στο Euro 2016 της Γαλλίας και έχει αμυδρές για την τρίτη θέση που οδηγεί σε μπαράζ.


Ουσιαστικά μετά από αυτήν την ισοπαλία, κυνηγά την Ουγγαρία που έμεινε έξι βαθμούς πάνω από εμάς, την έχουμε στην έδρα μας και μπορούμε να προσδοκάμε ότι θα χάσει τουλάχιστον άλλο ένα παιχνίδι. Βεβαίως, για να συμβεί αυτό το σενάριο, πρέπει και εμείς να νικήσουμε σε όλα τα επόμενα παιχνίδια, περιλαμβανομένων των αναμετρήσεων με Νησιά Φερόε,  Ρουμανία και Βόρειο Ιρλανδία από τις οποίες χάσαμε στο Καραϊσκάκη.


Η Εθνική του Μαρκαριάν εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με αυτήν του Ρανιέρι, με τον Βασίλη Τοροσίδη να είναι αρχηγός με τα... όλα του. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κορυφαίες αθλητικές ιστοσελίδες της χώρας αναγνωρίζουν την προσπάθειά του και του δίνουν τον τίτλο του κορυφαίου.

Το Gazzetta αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Ξανθιώτη: "Ο κορυφαίος της Εθνικής. Το μόνο που δεν έκανε, ήταν να δώσει την λύση στο σκοράρισμα. Μόνιμη πηγή κινδύνων από τα δεξιά. Στο 4' έχει ένα σουτ άουτ, στο 11' μια κεφαλιά. Στο 50' και το 87' καταπληκτικές προσπάθειες που δεν αξιοποίησαν οι συμπαίκτες του. Ήταν σχεδόν ο... μόνιμος εκφραστής των επιθέσεων της Εθνικής. Ανασταλτικά πήγε καλά απέναντι στον Τζούτζακ".

Από την πλευρά του, το Sport24 γράφει για τον αρχηγό: "Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος ήταν πολύ καλός και μαζί με τους Φετφατζίδη και Παπαδόπουλο ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Το παιχνίδι της Εθνικής έγινε κατά κόρον από την πλευρά του τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και μετά το 60' με τον "Τόρο" να ανεβαίνει συχνά και να προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα από την πλευρά του. Στις καθυστερήσεις του αγώνα μάλιστα είχε και μια τρομερή ενέργεια και σίγουρα αν δεν ήταν κουρασμένος θα την τελείωνε αυτός αλλά προτίμησε να δώσει στον Κατσουράνη που αστόχησε από καλή θέση".


Τέλος, το sdna αναφέρει για τον Τοροσίδη: "Συγκλονιστικός. Πιθανώς ο κορυφαίος του γηπέδου. Από πολύ νωρίς έδειξε ότι είναι σε καλό βράδυ με ένα δυνατό σουτ και μία κεφαλιά άουτ στο πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Με αμέτρητα κατεβάσματα «τρύπησε» πολλές φορές την ουγγρική άμυνα, όμως οι τελικές του σέντρες από καθαρή ατυχία δεν μετατράπηκαν σε ασίστ. Και να φανταστεί κανείς ότι είχε στην πτέρυγα του τον πιο επικίνδυνο Ούγγρο παίκτη, τον Τζούτζακ. Εμφάνιση πολύ υψηλού επίπεδου".