Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Έρευνα: Πώς θα ήταν η βαθμολογία αν δεν μετρούσαν οι βαθμοί με ΟΦΗ και Νίκη Βόλου

Ο Εργοτέλης σε συνεννόηση με τις άλλες ομάδες που μάχονται για την παραμονή κατέθεσε αίτημα να μην προχωρήσει η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Super League και να υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες, δηλαδή η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα.


Ως επιχείρημα αναφέρεται το γεγονός ότι αλλοιώνεται το πρωτάθλημα, ιδίως στην ουρά, αφού κάποιες ομάδες κερδίζοντας στα χαρτιά θα ανέβουν στην βαθμολογία.

Μια έρευνα ωστόσο του ThrakiSportS έδειξε ότι ειδικά ο Εργοτέλης δεν δικαιούται να ομιλεί για αλλοίωση πρωταθλήματος, καθώς ακόμα και αν αφαιρεθούν οι βαθμοί που έλαβαν όλες οι ομάδες από Νίκη Βόλου και ΟΦΗ (είτε στο γήπεδο είτε στα χαρτιά), πάλι πίσω θα ήταν.

Το ThrakiSportS έκανε την έρευνα που δεν έχει κάνει κανείς. Κάθισε και έφτιαξε τον βαθμολογικό πίνακα, έτσι όπως θα είχε διαμορφωθεί αν ΔΕΝ συμμετείχαν εξ αρχής ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου στο πρωτάθλημα. Κοινώς, αφαιρέσαμε από κάθε ομάδα τους βαθμούς που έχει κερδίσει απέναντι στις δυο ομάδες που αποχώρησαν, είτε αυτοί κερδήθηκαν στα χαρτιά είτε στο γήπεδο.

Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, σε έναν τέτοιο πίνακα κερδισμένοι βγαίνουν όσοι έχουν... χάσει βαθμούς από τον ΟΦΗ και τη Νίκη. Κατά συνέπεια, στους κερδισμένους είναι ο Πανθρακικός που συνολικά μετράει απώλειες πέντε βαθμών από την ήττα στον Βόλο και την ισοπαλία με τον ΟΦΗ στην Κομοτηνή, πρωτίστως όμως η Καλλονή.

Αντιθέτως, χαμένη σε μια τέτοια βαθμολογία θα έβγαινε η Skoda Ξάνθη που έχει το απόλυτο με 4 νίκες επί των συγκεκριμένων ομάδων, όπως επίσης και οι Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης. Όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που διαμορφώνεται, η διαφορά του πρωτοπόρου θα μειωνόταν κατά τρεις βαθμούς από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (που γνώρισαν ήττες από τον ΟΦΗ).

Η Ξάνθη από την πέμπτη θέση που είναι τώρα και η οποία της εξασφαλίζει θέση στα πλέι οφ θα έπεφτε σε μια τέτοια περίπτωση στην ένατη (αλλά σε απόσταση μιας νίκης από την πεντάδα).

Αντιθέτως ο Πανθρακικός, που αυτήν την στιγμή στην επίσημη βαθμολογία της Λίγκας είναι 13ος, τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη,  θα ανέβαινε μεν κατά μία θέση σκαρφαλώνοντας 12ος, αλλά υποθέτοντας ότι σε ένα πρωτάθλημα των 16 ομάδων θα υποβιβάζονταν δύο (οι άλλοι δύο είναι οι Νίκη Βόλου και ΟΦΗ), θα βρισκόταν μόλις δύο βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού.

Αναλυτικά η βαθμολογία της Super League όπως θα είχε διαμορφωθεί, αν ΔΕΝ μέτραγαν τα αποτελέσματα όλων των ομάδων με Νίκη Βόλου και ΟΦΗ:


1. Ολυμπιακός 55
--------------------
2. Παναθηναϊκός 49
3. ΠΑΟΚ 45
4. Αστέρας 39
5. Παναιτωλικός 37
--------------------
6. Ατρόμητος 37
7. ΠΑΣ Γιάννινα 35
8. Καλλονή 36
9. Skoda Ξάνθη 34
10. Κέρκυρα 33
11. Βέροια 28
12. Πανθρακικός 27
13. Πανιώνιος 26
14. Λεβαδειακός 25
--------------------
15. Πλατανιάς 25
16. Εργοτέλης 16


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ όπως έχει τώρα και σε παρένθεση οι βαθμοί που αφαιρούνται από τα αποτελέσματα με Νίκη Βόλου ή ΟΦΗ, ώστε να προκύψει ο ανωτέρω πίνακας):

1.  Ολυμπιακός 67  (-12 βαθμοί από δυο νίκες με Νίκη και δυο νίκες με ΟΦΗ)
2. Παναθηναϊκός 58  (-9 βαθμοί από δυο νίκες με Νίκη και μια νίκη με ΟΦΗ, έχασε από ΟΦΗ στη Λεωφόρο με 1-2)
3. ΠΑΟΚ 54  (-9 βαθμοί από δυο νίκες με Νίκη και μια νίκη με ΟΦΗ, έχασε από ΟΦΗ στην Κρήτη με 3-2)
4. Αστέρας 51  (-12 βαθμοί από δυο νίκες με Νίκη και δυο νίκες με ΟΦΗ)
5. Skoda 46  (-12 βαθμοί από δυο νίκες με Νίκη και δυο νίκες με ΟΦΗ)
6. ΠΑΣ 44  (-9 βαθμοί από δυο νίκες με Νίκη και μια νίκη με ΟΦΗ, δεν έχει υπολογιστεί το παιχνίδι που δεν διεξήχθη με ΟΦΗ)
7. Παναιτωλικός 43  (-6 βαθμοί από μια νίκη με Νίκη και μια νίκη με ΟΦΗ, ηττήθηκε από τον ΟΦΗ στην Κρήτη, θεωρητικώς έχει άλλο ένα ματς την 33η αγωνιστική με τη Νίκη)
8. Ατρόμητος 43  (-6 βαθμοί από δυο νίκες με τη Νίκη, ηττήθηκε από ΟΦΗ στην Κρήτη και δεν έχει γίνει το ματς στο Περιστέρι, του οποίου η επανάληψη είχε διαταχθεί)
9. Κέρκυρα 40  (-7 βαθμοί από μια νίκη και μια ισοπαλία με τη Νίκη και μια νίκη επί του ΟΦΗ, έχει μια ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη)
10. Καλλονή 37   (-1 βαθμός από μια ισοπαλία με τον ΟΦΗ, ηττήθηκε από τη Νίκη στο Βόλο και θεωρητικά είναι να τους ξαναντιμετωπίσει την Καλλονή την 30η και τον ΟΦΗ την 32η αγωνιστική)
11. Βέροια 37  (-9 βαθμοί από μια νίκη με τη Νίκη και δυο νίκες με τον ΟΦΗ, έχει να παίξει θεωρητικώς με τη Νίκη την 33η αγωνιστική)
12. Πανιώνιος 35  (-9 βαθμοί από δυο νίκες με τη Νίκη και μια νίκη με τον ΟΦΗ, έχει θεωρητικώς να παίξει με τον ΟΦΗ την 31η αγωνιστική)
13. Πανθρακικός 34  (-7 βαθμοί από μια νίκη με τη Νίκη και μια νίκη και μια ισοπαλία με τον ΟΦΗ, έχασε στον Βόλο και έφερε ισοπαλία στην Κομοτηνή με τους Κρητικούς)
14. Λεβαδειακός 34  (-9 βαθμοί από δυο νίκες με τη Νίκη και μια νίκη με τον ΟΦΗ, με τον οποίο θεωρητικώς θα κοντραριστεί την 30η αγωνιστική παίρνοντας εύκολο τρίποντο)
15. Πλατανιάς 31  (-6 βαθμοί από μια νίκη με τη Νίκη και μια νίκη με τον ΟΦΗ, αντιμετωπίζει θεωρητικώς και τους δύο την 31η και 33η αγωνιστική)
16. Εργοτέλης 25  (-9 βαθμοί από δυο νίκες με τη Νίκη και μια νίκη με τον ΟΦΗ, έχει ηττηθεί στον πρώτο γύρο στο Γεντί Κουλέ)