Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Το άγνωστο backstage του μεταγραφικού deal της Ξάνθης με τον Σίλβα Κλέιτον

Λάμπει το άστρο του Σίλβα Κλέιτον στην Ξάνθη.  Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός βγάζει ασπροπρόσωπο τον Χρήστο Πανόπουλο, ο οποίος ανέλαβε επ΄ ώμου την υπόθεση της μεταγραφής του το περασμένο καλοκαίρι.

Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε το όνομα του εν λόγω ποδοσφαιριστή, στο top 5 των πιο ηχηρών μεταγραφών της θρακιώτικης ομάδας μαζί με τους Εμερσον, Ρατζίνσκι, Μάνσο και Λουτσιάνο, εκτιμά το marca-sl.

Με 10 γκολ σε 28 παιχνίδια μέχρι τώρα με τη φανέλα της ακριτικής ομάδας, ο 32χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής εξαιρετικής πορείας της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οσο για το backstage της καλοκαιρινής μεταγραφής του στην Ξάνθη; Η ίδια ιστοσελίδα αποκαλύπτει:

«Το περασμένο καλοκαίρι ο Πανόπουλος έσπευσε να εκμεταλλευτεί την γνωριμία του με τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή και κατάφερε να φέρει τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή στα Πηγάδια,

Στα 31 χρόνια του η χρηματιστηριακή του αξία κυμαίνεται στα 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt.de, με την Ξάνθη βεβαίως να του προσφέρει σαφώς λιγότερα ευρουλάκια για να τον πείσει να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, δύο χρόνια μετά το "διαζύγιο" με τον Παναθηναϊκό.

Φυσικά, τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβεί αν ο άλλοτε παίκτης του "τριφυλλιού", της Λάρισας, της Καλαμαριάς και του Μεσσηνιακού, δεν συμβιβαζόταν με τα νέα – μνημονιακά - δεδομένα που επικρατούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και κατ΄επέκταση στην Ξάνθη που πορεύεται ασορτί με το σφιχτό οικονομικό πνεύμα της εποχής.

Σημειωτέον πως πριν από την συμφωνία με την Ξάνθη, ο Κλέιτον είχε απορρίψει πρόταση από ομάδα του Ιράν με καθαρές ετήσιες απολαβές 600.000 δολαρίων!».