Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Β' Εθνική: Τετέλεσται (και) η Ασπίδα... Μόνο με θαύμα δεν θα αποχαιρετήσει την Κατηγορία

Μόνο μαθηματικές είναι πλέον οι ελπίδες της Ασπίδας Ξάνθης για παραμονή στην Β’ Εθνική κατηγορία, με την ομάδα της Ξάνθης να γνωρίζει οδυνηρή ήττα με 70-76 στο κλειστό «Χριστίνα Χριστοδούλου» του Ευμοίρου.
Ετσι όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει την έτερη ομάδα της Θράκης, τον ΓΑΣ Κομοτηνή που έχει προ καιρού υποβιβαστεί, στη Γ' Εθνική.

Οι παίκτες της Ασπίδας έχοντας και το άγχος για τη νίκη δεν μπήκαν καθόλου καλά σε αντίθεση με τους φιλοξενουμένους που από την πρώτη περίοδο πήραν διψήφια διαφορά από τους αντιπάλους τους, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν την απόδοση τους στην δεύτερη περίοδο καταφέρνοντας να μειώσουν την διαφορά στους 6 με το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρότι η ομάδα της Ξάνθης ανέβασε σταθερά την απόδοση της οι φιλοξενούμενοι παίζοντας καλά στο επιθετικό κομμάτι κατάφεραν να κρατούν την διαφορά, και παρά την πίεση των γηπεδούχων στην τελευταία περίοδο η ομάδα της Καλαμαριάς έμεινε ψύχραιμη και έφτασε στη νίκη, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ρίχνει την Ασπίδα στην Γ’ Εθνική κατηγορία

Δεκάλεπτα: 12-27, 32-38 (ημίχρονο), 54-56, 70-76 (τελικό αποτέλεσμα)
Διαιτητές: Παργιαννόπουλος-Τσουμαχίδης
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Δενδρινός 2, Τσιόγκας 6(2), Σταμπουλής 3(1), Στεφανιδης 12, Παπανικολάου 16(4), Κουτσογιάννης 23(1), Κουμπάνης 5(1), Πέτς 3.
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ  (Τσούρμας): Δικταπανίδης 2, Καλπαξίδης 8, Μιχαηλίδης 13, Δάλπας 15(3), Μπέγας 22(2), Χαντζίδης 16, Γαϊτανίδης, Θώμος.