Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Βασίλισσες για… άνοδο!!! Σπουδαία και ευρεία νίκη στο ντέρμπι κορυφής

Πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση για ένα ημίχρονο, οι Βασίλισσες πέτυχαν σπουδαία νίκη με 4-1 στο ντέρμπι κορυφής με τις Νεφέλες και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Οι παίκτριες του Απόστολου Κουτρουλού μπήκαν αποφασισμένες να φτάσουν στη νίκη και να δώσουν το έναυσμα για πανηγύρια στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο ΔΑΚ παρά τον καιρό, και να κάνουν μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Η ομάδα της Ξάνθης αιφνιδίασε τις Νεφέλες και μόλις στο 1’ η Ολυμπία Στεφανίδου μετά από πάσα της Βλάχου άνοιξε το σκορ για τις Βασίλισσες, που στο 29’ έκαναν δύο τα τέρματα τους μετά από δυνατό χτύπημα φάουλ της Ξανθούλας Αρβανιτίδου και λάθος εκτίμηση της Γρεβενίτη. 

Σα να μην έφτανε αυτό στο 34’ η Μιχαέλα Ποιμενίδου με ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ κρέμασε την τερματοφύλακα της Κατερινιώτικης ομάδας κάνοντας το 3-0, με την Τασούλα να μειώνει στο 37’ με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή. 

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενες μπήκαν πολύ δυνατά πίεσαν για την μείωση του σκορ, και αφού έχασαν μοναδικές στιγμές με το σουτ της Τριγώντζη στο 59’ να βρίσκει το δεξί δοκάρι της Μπουρντούνη, και στο 69’ με το σουτ της Τασούλα που απέκρουσε εντυπωσιακά η νεαρή τερματοφύλακας της Βασίλισσας, που είδε στο 76’ την Μιχαηλίδου Π. να αστοχεί από θέση τετ-α-τετ. 

Από εκεί και πέρα οι Βασίλισσες εκμεταλεύτηκαν τους κενούς χώρους και με σωστή διαχείριση του παιχνιδιού έφτασαν στην μεγάλη νίκη. Στο 79’ η Στεφανίδου αστόχησε από κοντά, ενώ στο 89’ η Ζωή Λαζαρίδου πέτυχε το γκολ της ημέρας, πιάνοντας έναν κεραυνό εκτός περιοχής με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-1 για την Ξανθιώτικη ομάδα, που με αυτό το αποτέλεσμα έβαλε ήδη το ένα χέρι πάνω στην κούπα του πρωταθλητή της Γ’ Εθνικής δύο στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος. 

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ( Απ. Κουτρουλός): Μπουρντούνη, Χατζηαντωνίου, Παπατζέλου(60’ Σαρακατσάνη), Αρβανιτίδου, Ναλμπάντη, Παπαϊωάννου, Βλάχου, Λαζαρίδου, Μετοικίδου(92’ Ιπέκ), Στεφανίδου, Ποιμενίδου(70’ Πολυζωίδου) 
ΝΕΦΕΛΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Ντ. Δαυιδόπουλος – Ανθ. Σαββίδου): Γρεβενίτη, Ρίζου, Τασούλα, Παραστατίδου, Τριγώντζη, Σκαμπαρδώνη, Μιχαηλίδου Π., Ναβροζίδου, Μουρατίδου(63’ Μιχαηλίδου Ελ.), Ασσιχίδου, Κουκουστρίκα


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Βασίλισσα Θράκης(6) 16 
2. Νεφέλες(6) 13 
3. Καβάλα 86’(6) 7 
4. Πιερίδες Μούσες(7) 5 
5. Φιλυριακός(7) 4