Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Οι δικαιολογίες του προέδρου Βαλσαμίδη για την απόλυση του Βασίλη Τσιομλεκίδη

Μετά την σημαντική ισοπαλία που απέσπασε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μέσα στην Δράμα από την Δόξα η διοίκηση του Εθνικού με μια αιφνιδιαστική απόφαση αποφάσισε να λύσει την συνεργασία της με τον Βασίλη Τσιομλεκίδη.

Ήταν η δεύτερη φορά που η ίδια διοίκηση άδειαζε τον προπονητή που πέρσι κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου αλλά και (πρωτίστως) στην άνοδο στην Γ' Εθνική.

Την πρώτη φορά η αλλαγή έγινε για το καλό του συλλόγου, με το επιχείρημα ότι ο Τσιομλεκίδης δεν διέθετε το απαραίτητο δίπλωμα προπονητή για την Γ' Εθνική. Τότε ήρθε ο Νίκος Ουσταμπασίδης αλλά μετά την παραίτησή του τελευταίου στο τέλος Γενάρη, κλήθηκε εσπευσμένα από την διοίκηση του Εθνικού να καλύψει το κενό.

Και ενώ όλα φαινομενικά κυλούσαν ομαλά και η ομάδα απέσπασε ένα μεγάλο αποτέλεσμα στην Δράμα και μάλιστα παίζοντας με παίκτη λιγότερο επί μία ώρα και ολοκληρώνοντας το ματς με οκτώ παίκτες, η ίδια διοίκηση που τον παρακάλεσε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά πριν δυο μήνες, τον τελείωσε από την ομάδα εν μία νυκτί.

Για το θέμα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην εκπομπή του Κοσμά Πανταζή στον Maximum ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Εθνικού Παναγιώτης Βαλσαμίδης. Η αλήθεια είναι ότι δεν πιέστηκε και ιδιαίτερα από τον δημοσιογράφο να εξηγηθούν οι λόγοι της απόλυσης, αλλά η δικαιολογία ήταν απίστευτη. Η απομαγνητοφώνηση της απάντησης έχει ως εξής: 

«Τα πρόσωπα, η διοικήσεις, οι προπονητές είμαστε όλοι περαστικοί από τον σύλλογο και υπηρέτες του. Για το καλό του συλλόγου η διοίκηση πήρε την απόφαση να ενισχύσει το προπονητικό τιμ φέρνοντας τον κ. Τραϊανόπουλο, ο οποίος πιστεύουμε ότι με την εμπειρία του θα βοηθήσει να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Από εκεί και πέρα προχωράμε, ο χρόνος τρέχει και δεν υπάρχει χρόνος να λυπηθούμε ή να στεναχωρηθούμε για τίποτα».

Βέβαια, ο κ. Βαλσαμίδης έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του κ. Τσιομλεκίδη, να καταστήσει σαφές ότι όλοι θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του συλλόγου καθώς "ήταν ο προπονητής της ανόδου" και να αφήσει ανοιχτό το παράθυρο για το μέλλον, αναφέροντας ότι "η ζωή κύκλους κάνει". Αλλά με μια ασαφή δικαιολογία "για το καλό του συλλόγου", εξήγησε την απόφαση για αυτήν την δεύτερη αλλαγή προπονητή, που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση σε όλη την πόλη.

Βλέπετε, μπορεί ο ίδιος ο κ. Βαλσαμίδης να δήλωσε ότι «τα πρόσωπα, η διοικήσεις, οι προπονητές, είμαστε όλοι περαστικοί από τον σύλλογο και υπηρέτες του», ωστόσο μέχρι τώρα την φετινή σεζόν μόνο οι προπονητές φεύγουν και έρχονται. Η διοίκηση έχοντας το αλάθητο του Πάπα, παραμένει σταθερά στην θέση της και δεν έχει κάνει προφανέστατα κανένα λάθος την φετινή σεζόν, ούτε επιχείρησε να διορθώσει κάποιο λάθος της στην συνέχεια.

Πέρα όμως από τις αποφάσεις "για το καλό του συλλόγου" που λαμβάνουν οι διοικήσεις, οφείλει να υπάρχει σε ερασιτεχνικά σωματεία και αυτό που ονομάζεται αξιοπρέπεια, καθώς και σεβασμός στις προσπάθειες των ανθρώπων που έχουν προσφέρει σε αυτά. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι αναμφισβήτητα ο Τσιομλεκίδης, που δεν δείχνει να έχει θιχτεί από το γεγονός της απόλυσής του, αλλά από τον τρόπο που μεθοδεύτηκε αυτή.

«Αυτός είναι ο Εθνικός που ονειρευόμαστε;  Μετά από 3,5 χρόνια πιστεύω πως μπορώ να εκφράσω τη γνώμη μου... Ο Εθνικός πρέπει επειγόντως να βρει την χαμένη του ταυτότητα και να μάθουν επιτέλους κάποιοι να σέβονται ανθρώπους και καταστάσεις... Μόνο τότε ο Εθνικός θα είναι υγιής...», σχολίασε ο ίδιος ο Τσιομλεκίδης, μιλώντας στο thrakisport.gr.