Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Θρακιώτικες παρουσίες στην εκδήλωση για τα 100+1 χρόνια του Άρη

Τα εκατοστά πρώτα γενέθλια του Άρη γιορτάστηκαν σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση στο Regency Cazino, έστω κι αν υπήρχαν αντιδράσεις για τον χώρο διεξαγωγής της.

Ο Άρης γιόρτασε έναν αιώνα κι έναν χρόνο σε μία βραδιά γεμάτη αναμνήσεις, έντονα συναισθηματικά, η οποία στο τέλος της ωστόσο έδωσε… ελπίδα για την αναγέννηση του συλλόγου που τούτη την ώρα περνάει δύσκολες στιγμές. Μια γιορτή που είχε και θρακιώτικες πτυχές.

Παρόντες ήταν μεγάλες δόξες του Άρη, από όλα τα αθλήματα, την τελευταία πεντηκονταετία. Μεταξύ αυτών οι Γιαννάκης, Χαριστέας, Ιωαννίδης, Αλεξιάδης, Κούης, Χρηστίδης, Παπαγεωργίου, Γρηγοριάδης, Σπυρίδων, Χαριτωνίδης, Βένος. Νυν και πρώην παράγοντες, καθώς και αντιπροσωπεία του ποδοσφαιρικού τμήματος με τους Καλαϊτζίδη, Γκόλια, Σαμαρά, Γεωργιάδη και τον πρώην παίκτη της Ξάνθης Μάουρο Πόι.

Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Τάσος Οικονόμου και ο ομόλογος του της Κοινωνίας Μελών, Άγγελος Μυσιρλής.  Στη συνέχεια διαβάστηκε μήνυμα από τον μεγάλο Όλε Σκόμποε, ενώ έπαιξε ένα βίντεο με καλλιτέχνες (Μητρούσης, Καλυβάτσης, Σακελαρίου, Κυριακίδης, Πετριτζίκης), τον Μάριο Μπόνι (να μιλά στα ελληνικά), αλλά και συνδέσμους του Άρη, να εύχονται για τα 101α γενέθλια του κι έπειτα διαβάστηκε γραπτό μήνυμα του Άλεξ Κάλας.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις κατά σειρά των: ομάδα βόλεϊ του 1997 που κατέκτησε το πρωτάθλημα (βραβεύτηκε ο τότε αρχηγός Κουτσονίκας), Γιώργου Κατακαντώνη, Πλούταρχου Δέλλα, Γιώργου Κουλουκίδη, Μιχάλη Μπογδάνου, Χάρη Παυλίδη, Νίκου Φωκιανού, Κατερίνας Μπλιάμου, Άρη Γρηγοριάδη, Άγγελου Χαριστέα. Έπειτα έγινε η βράβευση μεσα σε κλίμα συγκίνησης στο Νίκο Χρηστίδη αλλά και τους Ηλία Πόππη, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Χρήστο Γρόλλιο, Φώντα Κωνσταντινίδη, αλλά και τον δημοσιογράφο ερευνητή, Κώστα Ίντο.

Έπειτα σειρά πήραν οι τιμώμενοι πρόεδροι. Πρώτος, ο παλαιότερος εν ζωή, ο 91χρονος Ιωάννης Χολέβας κι ακολούθως οι Απόστολος Γεωργιάδης, Μενέλαος Χατζηγεωργίου, Γιάννης Μεσοχωρίτης που λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν. Ακολούθως ήταν η σειρά των Χρήστου Κάλεν (το παρέλαβε ο γιος του), Νίκου Τσαρούχα, Δήμου Δασυγένη, Κυριάκου Μαραβέλια, Σεραφείμ Δεδέογλου.

Μετά τιμήθηκε το μπάσκετ. Ο πρόεδρος των τίτλων Άκης Μιχαηλίδης, ο προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που γνώρισε την αποθέωση και μιλώντας αργότερα στο ThrakiSportS θυμήθηκε μέχρι και το ιστορικό παιχνίδι του Άρη με τον ΓΑΣ Κομοτηνή στο Κύπελλο τοπ 1986, ενώ βραβεύθηκε και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ (δεν ήταν παρών αφού βρίσκεται στην Κύπρο).

Το κλίμα φορτίστηκε συναισθηματικά όταν κλήθηκε ο Βαγγέλης Βλαχόπουλος, γιος εκ των ιδρυτών του Άρη, του Γρηγόρη Βλαχόπουλου, ο οποίος τιμήθηκε από τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ο Βαγγέλης Βλαχόπουλος μάλιστα προς έκπληξη πολλών, είναι ο νονός του «Ξανθού». Στο φινάλε της εκδήλωσης, εκπρόσωπος του Super 3 τίμησε τον «άγνωστο οπαδό» στο πρόσωπο του Γιώργου Αποστολίδη, πιο γνωστό στους Αρειανούς ως Γιωργάκη, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ελπίδα όλων ο Άρης από την νέα χρονιά να είναι το σωματείο που σε ένα χρόνο από σήμερα γιορτάζοντας τα 102 χρόνια του... να κάνει βήματα μπροστά με προοπτική και όραμα! Σε επόμενες αναρτήσεις το ThrakiSportS θα παρουσιάσει τι μας είπαν ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την εμπειρία του με τον ΓΑΣ Κομοτηνή, ο Μάουρο Πόι για την Ξάνθη αλλά και ένας άλλος πρώην παίκτης της Ξάνθης που βρέθηκε στην εκδήλωση και θυμήθηκε το Skoda που του είχε κάνει δώρο ο Πανόπουλος...