Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Είναι επίσημο: κλείδωσε και η Skoda Ξάνθη στη Nova ως το 2019, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις

Υπεγράφη η συμφωνία ανάμεσα σε Super League και Nova για την διετή επέκταση της συνεργασίας, από το 2017 έως και το 2019. Οι ομάδες που συμπεριλαμβάνονται είναι 14 μαζί με τη Ξάνθη, που αρχικά είχε διαφωνήσει αλλά όπως έγραψε και την Κυριακή το ThrakiSportS, άλλαξε στάση.

Εκτός έμειναν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, ενώ φυσικά η συμφωνία δεν δεσμεύει τις ομάδες που δεν μετέχουν αυτή τη στιγμή στη Λίγκα και μπορεί να μετέχουν τότε, όπως για παράδειγμα την ΑΕΚ, τον Ηρακλή ή τον Άρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντίτιμο για τη διετία 2017-2019, χωρίς τη συμμετοχή των δύο προαναφερθέντων, θα είναι περίπου 34 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος. Ουσιαστικά δηλαδή είναι μειωμένο κατά περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τα χρήματα που εισπράττει τώρα η Λίγκα από τη Nova, ανά έτος.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος κι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επέκταση της Σύμβασης Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης, την οποία υπογράψαμε σήμερα. Μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η επέκταση της συμφωνίας μεταξύ της Super League και της Forthnet/Nova διασφαλίζει τις ομάδες-μέλη της Super League για τα επόμενα χρόνια, επιτρέποντάς τους τον μακροπρόθεσμο οικονομικό προγραμματισμό. Θέλω να ευχαριστήσω το διευθύνοντα σύμβουλο της Forthnet/Nova κ. Πάνο Παπαδόπουλο αλλά και τα στελέχη της εταιρείας για την άψογη συνεργασία και τη στήριξη που παρέχουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο»,ανέφερε αρχικά ο κ. Μποροβήλος.

Όσο για τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ πρόσθεσε: «Ως το 2017 είμαστε όλοι μαζί, πιστεύω πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι εκτός προσωρινά, υπάρχει χρόνος και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα είμαστε όλοι μαζί».  

Από την άλλη, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Με την επέκταση της συνεργασίας μας με τη Super League, εξασφαλίσαμε έως το 2019, το δημοφιλέστερο αθλητικό περιεχόμενο για τους εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές μας. Σε μια δύσκολη εποχή, τόσο για την Ελληνική κοινωνία, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό, εμείς στηρίζουμε έμπρακτα τις στρατηγικές μας επιλογές και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα». Από την πλευρά του, για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ τόνισε: «Η επέκταση είναι έως το 2019, ο Παναθηναϊκός αλλά κι ο ΠΑΟΚ είναι έτσι κι αλλιώς στο συμβόλαιό μας έως το 2017».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Super League έχει στείλει ολοκληρωμένη κι επίσημη πρόταση προς τον ΟΠΑΠ για διετή χορηγία στο πρωτάθλημα, καθώς η παρούσα σύμβαση εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι. Πλέον, περιμένουν την επίσημη απάντηση από τον οργανισμό.