Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Οι δύο Θρακιώτες βουλευτές που απείχαν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το ποδοσφαιρικό Grexit!

Δύο Θρακιώτες βουλευτές απείχαν από την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στην Βουλή για το περίφημο νομοσχέδιο Κοντονή αναφορικά με την αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό. Ένας από τη ΝΔ, αλλά υπήρχε απουσία και από τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των δέκα βουλευτών της Θράκης.

Συγκεκριμένα, δεν παρουσιάστηκε ποτέ για να ψηφίσει ο Αλέκος Κοντός, βουλευτής Ξάνθης, σε αντίθεση με τους συναδέλφους του της ΝΔ από την Ροδόπη Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Έβρο Τάσο Δημοσχάκη.

Επίσης, απουσίασε και η βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά. Αντιθέτως, οι άλλοι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη παραβρέθηκαν κανονικά στην ψηφοφορία και υπερψήφισαν τις διατάξεις για τις οποίες ζητήθηκε ονομαστική ψηφορία.

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο Παύλος Χαϊκάλης των ΑΝΕΛ, δηλαδή κόμματος της συγκυβέρνησης, που είναι και εισηγητής από την πλευρά τους στο νομοσχέδιο, είπε όχι στο άρθρο 5 που αφορά το να βρίσκονται τακτικοί δικαστές στις επιτροπές της ΕΠΟ.

Στο τέλος της ψηφοφορίας ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ υπερψήφισε τις διατάξεις των άρθρων 13 και 14 που δεν αφορούν τον αθλητισμό αλλά την παιδεία, δήλωσε ότι απέχει από το άρθρο 5 (σε μια προφανώς διπλωματική κίνηση για να μην το καταψηφίσει).

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ναι σε όλα. Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Πάνος Καμμένος απουσίασαν από την ψηφοφορία. Σε γενικές γραμμές οι του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν όλες τις επίμαχες διατάξεις, οι της ΝΔ τις καταψήφισαν και τα άλλα κόμματα αποφάσισαν κατά περίσταση και κατά άρθρο.

Η ουσία είναι ότι το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής και κατ' άρθρο, αλλά η τελική ψήφισή του αναβλήθηκε για άλλες 24 ώρες και θα γίνει την Παρασκευή -  όταν και FIFA και UEFA θα έχουν τοποθετηθεί επί του τελικού κειμένου αν θα απασφαλίσουν Grexit ή όχι...