Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Γκρίνια στην Δράμα για το συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη στην Skoda Ξάνθη

Το συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για την πρόκρισή της πριν μία εβδομάδα στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, προκάλεσε αντιδράσεις από την... Δράμα.

Αφορμή στάθηκαν τα όσα έγραψε σε αυτό ο Γιώργος Παυλίδης. Μεταξύ άλλων, έδινε θερμά συγχαρητήρια "για την επιτυχία σας, της πρόκρισης για πρώτη φορά ομάδας από την Περιφέρειά μας στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο Ποδόσφαιρο".
Τι ήταν να το γράψει αυτό; Στην Δράμα ξεσηκώθηκαν καθώς είναι αναληθές. Η Ξάνθη είναι η πρώτη ομάδα από την Θράκη που πάει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά όχι και η πρώτη από την Περιφέρεια. Υπάρχει και άλλη που έχει πάει, όχι μάλιστα μία φορά αλλά τρεις.

Ο λόγος για την ιστορική Δόξα Δράμας. Βέβαια, οι συμμετοχές της σε τελικό αφορούν την... δεκαετία του '50, αλλά δεν παύουν να είναι καταγεγραμμένες και να αποτελούν μέρος της ιστορίας του εγχώριου ποδοσφαίρου.

Για την ιστορία, και στους τρεις τελικούς που έχει αγωνιστεί η Δόξα Δράμας αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός.
Σεζόν  1953-1954  Γήπεδο Λεωφόρου   Ολυμπιακός Πειραιώς - Δόξα Δράμας 2-0
Σεζόν  1957-1958  Στάδιο Καραϊσκάκη  Ολυμπιακός Πειραιώς - Δόξα Δράμας 5-1
Σεζόν  1958-1959  Γήπεδο Λεωφόρου   Ολυμπιακός Πειραιώς - Δόξα Δράμας 2-1

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΠΑΥΛΙΔΗ, ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ SKODA ΞΑΝΘΗ