Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ξέσπασε εκδοτικός "πόλεμος" στην Ξάνθη με αφορμή την ΕΠΣ, την Skoda και τον Πανόπουλο

Εκδοτικός πόλεμος ξέσπασε εντελώς ξαφνικά στην Ξάνθη, ανάμεσα σε δύο από τους παλαιότερους εφημεριδάδες της πόλης, τον Στέλιο Γιαλαμίδη και τον Πάνο Παπαδόπουλο, με αφορμή την ΕΠΣ Ξάνθης, την Skoda Ξάνθη και τον ίδιο τον Χρήστο Πανόπουλο.


Αφορμή στάθηκε ένα ανυπόγραφο δημοσίευμα του Στ. Γιαλαμίδη στην δευτεράτικη έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Ξάνθη Sport", το οποίο έβαζε στο στόχαστρο τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργο Πανίδη αλλά εμμέσως πλην σαφώς άφηνε υποννοούμενα για τον "Μαχητή" και τον εκδότη του Πάνο Παπαδόπουλο. Η κόντρα των δύο είναι άλλωστε παλιά, από τα χρόνια που υπήρχε και εκδιδόταν στην Ξάνθη και δεύτερη αθλητική εφημερίδα, η Thrakisport.

Στο δημοσίευμα αυτό απάντησε και μάλιστα πρωτοσέλιδα ο Πάνος Παπαδόπουλος στο φύλλο του "Μαχητή" της Τρίτης, ενώ κάποιες αναφορές υπήρχαν στο φύλλο της Τετάρτης. Από την πλευρά του "Ξάνθη Sport" δεν έχει υπάρξει άλλη απάντηση (έστω μέσω της ηλεκτρονικής του έκδοσης, αφού το επόμενο φύλλο της εφημερίδας θα κυκλοφορήσει την επόμενη Δευτέρα, καθότι εβδομαδιαία).

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΟ "XANTHI SPORT" (κλικ επάνω στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση):

«H νέα διοίκηση της ΕΠΣ , η διοίκηση του Γιώργου Πανίδη, πρέπει να καταλάβει ορισμένα απλά πράγματα:
-Τον Γιάννη Τσιπίδη, μπορεί να τον απολύει σήμερα η ίδια έχοντας τη σημαντική στήριξη όλων εκείνων, που τη βοήθησαν να εκλεγεί, αλλά η ΞΑΝΘΗ Sport ήταν αυτή που άσκησε σοβαρή και τεκμηριωμένη κριτική στις πρακτικές του επί 17 ολόκληρα χρόνια και γενικότερα στο κατεστημένο , που είχε δημιουργήσει η απελθούσα διοίκηση , διακινδυνεύοντας , σε πολλές περιπτώσεις , ακόμη και την ίδια την εκδοτική της ύπαρξη.
-Η ΞΑΝΘΗ Sport στήριξε αρχικά τον Αντώνη Κουτσουρλή και στη συνέχεια την τότε «Ερασιτεχνική Κίνηση» με ηγέτη τον σημερινό πρόεδρο Γιώργο Πανίδη, για δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες και πλήρη διαφάνεια στον τρόπο διοίκησης της Ένωσης.
-Τότε, που ο ίδιος ο Γιώργος Πανίδης… «την είχε κάνει με ελαφρά πηδηματάκια» και έλεγε «εγώ δεν ασχολούμαι άλλη φορά με το ερασιτεχνικό…».
-Τότε, που τον προέτρεπαν να μην κατεβεί υποψήφιος γιατί η «ΕΠΣ έχει πρόεδρο τον Νίκο Σπυριδόπουλο…».
-ΕΜΕΙΣ , η ΞΑΝΘΗ Sport, εκφράζοντας μεγάλη μερίδα εκπροσώπων ερασιτεχνικών σωματείων ήμασταν εκεί, στις επάλξεις του έντιμου αγώνα μας, χωρίς ποτέ να ζητήσουμε ανταλλάγματα.
Και ανταλλάγματα δεν θέλουμε ούτε και σήμερα!
Δεν μπορεί όμως, δεν είναι δυνατόν, η διοίκηση του Γιώργου Πανίδη να ξεχνάει εσκεμμένα την… «ιστορία» και να εμφανίζεται σε κάποιους λαλίστατη έως ειδησεογραφικού… «ξεγυμνώματος» και σε μας ως… «οσία», ως… «παρθένα» που δεν ξέρει τίποτε!
Εμάς δεν μας νοιάζει αν ο Γιώργος Πανίδης έπαθε… «αμνησία» και τα βρήκε ή όχι με τους πρώην υβριστές του, δεν μας νοιάζει με ποιους θα κάνει παρέα, δεν μας νοιάζει τι πρεσβεύει τελικά . Εκείνο που μας νοιάζει είναι, ως πρόεδρος της Ένωσης , να σεβαστεί τούτη εδώ την εφημερίδα, την ΞΑΝΘΗ Sport, για τους αγώνες που έδωσε για αξίες όπως οι εκλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, η διαφάνεια στον τρόπο άσκησης διοίκησης , αλλά κύρια στην προβολή του έργου της ΕΠΣ, του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με 25χρονη παρουσία της σε όλα τα γήπεδα, με στατιστική , με σκόρερς με αναλυτικές βαθμολογίες, με πλούσιο αρχείο και πολλά άλλα, που καμία εφημερίδα και κανένα ηλεκτρονικό μέσο δεν διαθέτει!
Και να τη σεβαστεί όχι στα καλά λόγια, από τα οποία έχουμε χορτάσει, αλλά στις πράξεις , στο να μάθει να ξεχωρίζει, στο να παίρνει θέση χωρίς να τρέμει το… «κράξιμο»!
Είπαμε, καινούρια διοίκηση είναι, νέος πρόεδρος είναι, αλλά οι δικές μας αρχές είναι αδιαπραγμάτευτες . Και σ’ όποιον αρέσουμε. Τελεία και παύλα!».


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΟΛΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ο ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΗ (κλικ επάνω στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση):

«ΑΝΗΘΙΚΗ και ανέντιμη σε βάρος του «Μ» επίθεση εξαπέλυσε χθες χωρίς λόγο η ιδιοκτήτρια και εκδότρια της εφημερίδας ΞΑΝΘΗ Sports Γαλήνη Γκαντιντζικίδου με ανυπόγραφο άρθρο το οποίο συντάχτηκε προφανώς από τον κύριο Στέργιο Γιαλαμίδη με εμφανείς ωστόσο σκοπούς...
Το άρθρο με τίτλο, «Η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης, η διοίκηση του Γιώργου Πανίδη πρέπει να καταλάβει ορισμένα απλά πράγματα», είναι εμφανές ότι... «κάτι περιμένει ή κάτι ζητάει από τον σημερινό Πρόεδρο», χωρίς ωστόσο να το λέει ευθέως...
Γεγονός που μας βάζει και σε πολλές σκέψεις.
Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΛΙΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
1. Τα παράπονα στον Χρήστο Πανόπουλο, εκεί δηλαδή που κάθεστε... προσοχή! Εκεί που προσφέρει τις υπηρεσίες του και ο υιός και στέλεχος της εφημερίδας σας. Έμμισθα ή άμισθα, αφήνουμε σε σας να απαντήσετε στα σωματεία και τους φίλους του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Εμάς δεν μας αφορά.
2. Εμείς στηρίξαμε για νέο Πρόεδρο τον Γιώργο Πανίδη, καθαρά και μόνο γιατί η ΕΠΣ Ξάνθης με τον Γκιρτζίκη και τους υπόλοιπους, πολεμούσαν την ομάδα της ψυχής μας! ΤηνSkoda Ξάνθη αλλά και τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο. Κι είχε παραγίνει πλέον η κατάσταση.
3. Τον αν ο κύριος Πανίδης ήταν πρώην μέλος της ΕΠΕΝ την εποχή στην οποία αναφέρεστε και κατέβαινε συνεργαζόμενος με τις λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις του βαθύ ΠΑΣΟΚ, είναι ένα σεβαστό αλλά αληθές γεγονός. Εσείς ποιοι είστε που τις αλήθειες που τότε γράφαμε, τις θεωρείτε... ύβρεις;
4. Το αν επί χρόνια εσείς δεν μπορέσατε να πολεμήσετε και να ανατρέψετε αυτό που χαρακτηρίζετε ως «κατεστημένο» στην ΕΠΣ Ξάνθης (σ.σ. Τσιπίδη, Ν. Σπυριδόπουλο κλπ) γιατί οι ΡΗΞΕΙΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ θέλουν ΨΥΧΗ, αφορά εσάς τους ίδιους. Αδίκως «κλαψουρίζετε» λοιπόν και εκτίθεστε; Κανείς δεν σας κατηγόρησε γιατί δεν μπορούσατε οπότε και κακώς σας ενοχλεί που ο Γιώργος Πανίδης και η ομάδα του θριάμβευσαν στις εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης χωρίς την δική σας στήριξη! Τα σωματεία βγάζουν τις διοικήσεις κι όχι οι εφημερίδες...
5. Τι υπονοείτε όταν μιλάτε για... οικονομικά ανταλλάγματα; Μήπως εξ’ ιδίων πάλι κρίνετε τα αλλότρια; Μήπως μπερδευτήκατε πάλι;
Κι όμως είναι και πάλι τόσο απλά τα πράγματα. Εκφράζουμε τελείως διαφορετικές αντιλήψεις και κόσμους. Δεν σας αρκεί αυτό;
-Εμείς για παράδειγμα ακόμη κι όταν επί σειρά ετών είχαμε την μάχιμη εφημερίδαThrakisport, προτιμήσαμε να την κλείσουμε παρά στα μπαϊράμια και στις γιορτές να βάζουμε...αυθαίρετα ευχετήρια των συλλόγων και του Γ. Πανίδη με το... αζημίωτο για να επιβιώσουμε!
6. Και σε τελική ανάλυση κυρία Γαλήνη Γκαντιντζικίδου κι εσύ Γιαλαμίδη ποιόν εκπροσωπείτε, τι πρεσβεύετε και με τι ανταλλάγματα εννοείτε τον σεβασμό του... Γιώργου Πανίδη και της διοίκησής του, απέναντί σας;
-Δεν σας «αρκεί» ο σεβασμός με τον οποίο σας «περιβάλλει» επί χρόνια ο ίδιος ο Χρήστος Πανόπουλος; Ποιες είναι λοιπόν οι δικές σας... αδιαπραγμάτευτες αρχές;
ΠΑΛΙ καλά δηλαδή που δεν μας... «μαλώσατε» γιατί εμείς είχαμε την τιμή και ευτυχία να υπο(γράψουμε) την ιστορία με το μήνυμα «Μας πήραν τις αναπνοές μας, θέλουν να μας πάρουν την πόλη μας και τις ψυχές μας». Πάλι καλά...
8. Και για να τελειώνουμε. Γιατί άλλοι μου έφεραν το χθεσινό κείμενό ΣΑΣ.
-Την ιστορία δεν την γράψουν ούτε «οι βαθμολογίες» ούτε τα «αρχεία», ούτε οι στατικές και οι σκόρερ...αλλά η ΨΥΧΗ!
Αν η ψυχή μας ήταν αυτή που ώθησε τον Γιώργο Πανίδη να μας εμπιστευτεί και να κάνει την ανατροπή στις εκλογές της Ένωσης, απολογηθείτε σ’ αυτόν...
Εμείς έτσι μάθαμε, έτσι λειτουργούσε και ευχαριστούμε όλους αυτούς που συνταξιδεύουν μαζί μας, στα δικά μας αχαλίνωτα όνειρα και ταξίδια...!
Πάνος Παπαδόπουλος
»